Bildet er lånt fra google.
Ingredienser
Søt gjærdeig:
50 g gjær- 100 g TINE Ekte Meierismør
- 3½ dl TineMelk Hel
- 1 dl sukker
- 1 ts malt kardemomme
- 11 dl hvetemel (ca.500g)
Fyll:
100 g TINE Ekte Meierismør- 4 ss sukker
- 1 ss malt kanel
Pensling:
1 sammenvispet egg
Slik gjør du:
- 1Sett stekeovnen på 225 °C.
- 2Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken. La blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Rør til gjæren er oppløst. Ha i sukker, kardemomme og så mye mel at deigen slipper bollen og blir glatt og smidig. Begynn heller med litt for lite mel enn for mye.
- 3La deigen heve under plast på lunt sted til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- 4Ha deigen på bakebordet og elt den lett. Kjevle den til et rektangel som måler ca. 20 x 40 cm. Smør mykt smør på leiven, dryss over kanel og sukker, men ikke helt ut til kantene. Rull deigen fast sammen fra langsiden.
- 5Legg den på stekeplate dekket med bakepapir, med skjøten ned. Form "pølsen" til en sirkel. Klipp ca. 1 cm tykke biter, nesten gjennom ”pølsa”, brett tilbake vekselvis til høyre og venstre. Hev kringlen under plast på et lunt sted i ca.20 minutter.
- 6Pensle med sammenvispet egg og stek i ca. 15 minutter (midt i ovnen). Avkjøl kringlen på rist. Ha eventuelt på litt melisglasur før servering.
(oppskrifta er henta fra: http://www.tine.no/oppskrifter/bakst/sot-gjarbakst/8422.cms?klippekrans-kringle )
Jeg bakte dette idag. Dobbel oppskrift så jeg lagde to. Begge ble kjempe gode. Dette er vel det eneste jeg har gjort i dag.
- Hva har du gjort i dag?
- Har du lagd klippekrans før?
Ha en fin dag alle sammen! =D
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar