22. oktober 2011

Klippekrans


Bildet er lånt fra google.

Ingredienser

  • Søt gjærdeig:

    50 g gjær
  • 100 g TINE Ekte Meierismør
  •  dl TineMelk Hel
  • 1 dl sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 11 dl hvetemel (ca.500g)
  • Fyll:

    100 g TINE Ekte Meierismør
  • 4 ss sukker
  • 1 ss malt kanel
  • Pensling:

    1  sammenvispet egg


Slik gjør du:

  • 1
    Sett stekeovnen på 225 °C.
  • 2
    Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken. La blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Rør til gjæren er oppløst. Ha i sukker, kardemomme og så mye mel at deigen slipper bollen og blir glatt og smidig. Begynn heller med litt for lite mel enn for mye.
  • 3
    La deigen heve under plast på lunt sted til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • 4
    Ha deigen på bakebordet og elt den lett. Kjevle den til et rektangel som måler ca. 20 x 40 cm. Smør mykt smør på leiven, dryss over kanel og sukker, men ikke helt ut til kantene. Rull deigen fast sammen fra langsiden.
  • 5
    Legg den på stekeplate dekket med bakepapir, med skjøten ned. Form "pølsen" til en sirkel. Klipp ca. 1 cm tykke biter, nesten gjennom ”pølsa”, brett tilbake vekselvis til høyre og venstre. Hev kringlen under plast på et lunt sted i ca.20 minutter.
  • 6
    Pensle med sammenvispet egg og stek i ca. 15 minutter (midt i ovnen). Avkjøl kringlen på rist. Ha eventuelt på litt melisglasur før servering.







Jeg bakte dette idag. Dobbel oppskrift så jeg lagde to. Begge ble kjempe gode. Dette er vel det eneste jeg har gjort i dag.

- Hva har du gjort i dag?
- Har du lagd klippekrans før?

Ha en fin dag alle sammen! =D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar